Center ustvarjanja novih priložnosti in navdiha,
kjer je dobro počutje na prvem mestu.

Dobro počutje pomeni marsikaj. Graditi ga lahko začnemo na različnih področjih svojega življenja: morda je to odklop od hitenja misli, popolna fizična sprostitev, izpolnitev cilja, izboljšanje odnosov, prekinitev odlašanja, več energije...
Ne glede na to, katerega področja se lotevamo, imajo vsi naši izzivi eno skupno točko: nas. Zato je najpomembnejše, da izberemo tiste tehnike, metode in orodja, ki so nam pisana na kožo. Da bodo zares delovala, pa se moramo najprej uglasiti s sabo, svojim telesom in s svojim življenjem.

Odstraniti okvirje, ki nam ne služijo več, se prepustiti navdihu in naslikati pisano paleto možnosti po svojih pravilih, nato pa premakniti meje mogočega in doseči tisto, kar že tako dolgo čaka na nas – to je poslanstvo Ateljeja novih začetkov.
Trdno verjamem v njegovo zgodbo in v vse pogumne ustvarjalce svojih sanj. Ni treba, da so velike – vse so pomembne.
Dobrodošli :)

O meni

„Nismo prah, magija smo“ je pred mnogo leti zapisal Richard Bach in me že kot otroka očaral nad možnostmi, ki jih prinaša drugačen pogled na svet. Od kar pomnim, sem težko gledala okvirje: ko so se vsi vrstniki navduševali nad računalniškimi igricami, je meni pogled uhajal čez ekran, skozi okno, med oblake. V avtu so okna premajhna. Med hišami je premalo neba. Ko sem začela nositi očala, so me neskončno motili okvirji, čeprav jih menda „sploh ne vidiš“. In nekdanji sodelavci znajo povedati, da sem bila res čisto tiho samo, ko sem izpolnjevala podatke v Excelovi tabeli.

Vedno mi gre na smeh, ko kakšen otrok vpraša: Vem, da je treba takole, ampak a lahko po svoje? Lahko!

Zato Atelje ni samo center dobrega počutja, kot sem si dolga leta predstavljala. Je prostor ustvarjanja, svobode, navdiha, potenciala, sanjarjenja, želja in iskanja. In ko naenkrat v sebi začutiš tisto ustvarjalno iskro, ne moreš več sedeti pri miru: dejanja navdiha te posrkajo vase, slediš jim, ker čutiš, da je prav zate in ker se ob tem počutiš res dobro.

Kot pravi Alojz Ihan v Carskem slu:
„... ni ti treba razumeti vseh skrivnosti
ampak le poznati tisti občutek
ko je treba brezpogojno vstati in osedlati konja
in oditi v noč
ker ne izbiraš ti, ampak te izbere sporočilo.“

In čeprav bi gospodu Ihanu sprva najraje povedala nekaj krepkih o možnosti izbire, ki jo imamo v vsakem trenutku, mu moram na nek način dati prav: vem, o katerem občutku govori. Ko se mu naučiš prisluhniti, začneš premikati meje mogočega. In potem nikoli več nisi povsem enak kot prej.

Petra Grom
Diplomirana etnologinja in kulturna antropologinja z 10-letnimi izkušnjami v Službi za komuniciranje Narodnega muzeja Slovenije in mnogih stranpoti, bodoča učenka jadralnega letenja in strastna ljubiteljica zgodb, ki je skoraj 15-letno intenzivno posvečanje temam s področja osebnostne in duhovne rasti prelevila v Atelje novih začetkov.